torstai 11. huhtikuuta 2013

Välineistöä

Kerrotaanpas jotain näistä työkaluista mitkä meikäläisen tuoreessa ompeluhuoneessa raksuttaa. Tuota ompeluhuonettahan on joskus kutsuttu keittiöksi... :)

Ompelukoneenani toimii Bernina Activa 230. Ostin sen valmistujaislahjakseni saumurin kanssa vuonna 2005. Tuossa on sopivasti kaikkea mitä osaan tarvita, ja hyvin yksinkertainen käyttää. Paljon mulla on ominaisuuksia vielä kokeilemattakin, mutta eiköhän niitä tule testailtua kun taas vauhtiin pääsee. Yksi lempijuttu tuossa on napinompeluohjelma, inhoan nappien ompelua käsin!Saumurina toimii niinikään Berninalta 800DL. Hyvä vehje meikäläiselle sekin, paljon kyllä olen tästä koneesta kritiikkiäkin kuullut. Itselläni ei kyllä mitään ongelmia ole ollut koskaan, mutta enpä mikään ahkera saumuroija ole ollutkaan :) ainoa mikä tässä harmittaa, on leikkuujäteroskan kerääjän puute. Pitäisikin semmoinen askarrella seuraavaksi!Siinäpä ne tärkeimmät, seuraavana top3- listassa on kaavapaperirulla joka on roikkunut matkassa myös vuodesta 2005 :D vaan on se niin iso ollutkin alunpitäen että vähintään 10 vuotta ajattelinkin sen kestävän...

Ompeluhuoneena toimii siis keittiö tällähetkellä, meillä kun ei mitään perhe-illallisia harrasteta vaan evästäminen tapahtuu sohvalla istuen.. Joten valjastinpa avomiehen idean innoittamana tuon hukkatilan parempaan käyttöön :) Hieman on pöydissä toivomisen varaa noinniinkuin ompeluharrastuksen kannalta, mutta en viitsi alkaa investoimaan uusiakaan kun sitten ei olisi nykyisille paikkaa.
Nyt tuolla kuitenkin mahtuu hyvin olemaan molemmat koneet esillä, piirtämään kaavat ja leikkaamaan kankaat lattialla ja pystyttämään silityslaudan viereen. Aiemmin kaikki yllä mainitut piti tehdä eri huoneissa :DMitään hirmuista kangasvarastoa mulla ei ole, ja ne vähät mitä omistan, säilytän vanhassa perintölipastossa makkarin puolella.

Kuten varmaan kaikilla, mullakin haaveissa siintää ihan oikea, oma ompeluhuone jossa olisi kaapit täynnä kankaita ja kunnon leikkuupöytä ettei tarvitsisi kontata lattialla. Kissat kun tahtoo olla turhan paljon "auttelemassa" ja jalat puutuu.. No, kaikkea (läheskään) ei voi saada ja näillä pärjäillään toistaiseksi.

Jospa seuraavaan postaukseen saisin esitellä jo uuden kesämekkoni, se on viittävaille valmis... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä oot mieltä? :)